MENU
Pengumuman
  • Tiada pengumuman buat masa sekarang
Pemberian bantuan khas ini bertujuan untuk meringankan bebanan para penjaja dan peniaga kecil dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan bagi  membendung wabak Covid-19. Sila semak.
Sila semak perubahan waktu operasi dalam tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Fasa 2 bermula pada 3 April 2020.
Pihak Majlis menyarankan agar Badan Pengurusan Bersama (JMB) dan Perbadanan Pengurusan (MC) mengambil tanggungjawab bersama dalam memerangi penularan wabak Covid-19.
LAPORAN OLEH AKHBAR SINAR HARIAN BERKAITAN TAHAP PEMATUHAN PKP PENDUDUK KAMPAR CAPAI 99%BERTARIKH 1 APRIL 2020.Sila klik di SINI  
Pemakluman: Arahan penutupan premis perniagaan di daerah Kampar dilanjutkan sehingga 14 April 2020 atau sehingga tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini ditarik balik.
 Bersama putuskan rantaian jangkitan Covid 19.
AKTIVIRI :PERBINCANGAN DAN PEMBERITAHUAN KEPADA PENIAGA PASAR AWAM KAMPAR BERKAITAN WAKTU OPERASI PASAR AWAM KAMPAR Tarikh: 31.3.2020Tempat: PASAR AWAM KAMPAR
 Hukuman bagi individu yang melanggar mana-mana peruntukan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).
Pemakluman kepada sektor pertanian/ penternakan/ perikanan dan akuakultur di bawah rantaian bekalan makanan dan pemasaran makanan di daerah Kampar.
 Aktiviti   : Bantuan tandas bergerak oleh Majlis Daerah Kampar kpd pasuka